Szavazás: "Az év írónője" 2013-ban

Szerencsés helyzetben vagyunk, ugyanis számos tehetséges írónőt tud felmutatni a magyar könyvesszakma, közülük pedig többen is nagy sikernek örvendenek az olvasók körében. A nominálások alapján a kialakult top5 mezőnye is igencsak színes, akad ugyanis szépirodalomban alkotó, scifi-t űző, ifjúsági irodalomban brillírozó, fantasyben produkáló és történelmi regényekben jártas írónő is. Íme, a top5!

az_ev_ironoje.jpg

- Fábián Janka: Az Ulpius-Ház tehetsége tavaly az Adél & Alíz, illetve A francia nő c. regényekkel örvendeztette meg olvasóit 2013--ban. Történelmi regényeiben a szerelem és a romantika kapja a főszerepet.

- Gaura Ágnes: A Delta Vision kiadónál jelent meg a Borbíró Borbála c. sorozata. A széria két darabja, a Lidércnyomás és az Átkozott balszerencse 2013-ban jelent meg.

- Leiner Laura: A Ciceró kiadó ifjú tehetsége a Szent Johanna Gimi sorozattal fiatalok ezreit szórakoztatta, tavaly pedig kiadta a Bábel c. regényét is, ami a fesztiválok világába kalauzolta el olvasóit.

- On Sai: A sci-fiben jártas írónő könyveit a Könyvmolyképző kiadó gondozza. 2013-ban két regénye jelent meg, a Calderon várva-várt folytatása, és a Szivárgó sötétség széria első kötete, a Scar.

- Tóth Krisztina: A Magvető kiadó megbecsült szerzőjeként korábban is több verseskötete, mesekönyve megjelent, munkásságát számos díjjal elismerték már. 2013-ban látott napvilágot az Akvárium c. regénye és a Londoni Mackók mesekönyv..

A döntés innentől a Ti kezetekben van. Szavazni február 18-ig lehet, az eredményhirdetésre február 19-én, szerdán kerül sor.

Linkek: Fábián Janka Facebook | Gaura Ágnes Facebook | Leiner Laura Facebook | On Sai Facebook | Tóth Krisztina Web




A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-konyvek-viadala.blog.hu/api/trackback/id/tr285781274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.