Szavazás: "Az év szépirodalmi könyve" 2013-ban

Szépirodalmat olvasni élmény, a gyönyörűen megfogalmazott mondatok és gondolatok okítják és a szép élvezetére is nevelik az olvasót. Éppen emiatt is döntöttünk úgy, hogy a viadalról ezek a könyvek sem hiányozhatnak.

Ami a bekategorizálást illeti, elsősorban a moly.hu és a nagyobb könyváruházak besorolásaira alapozva helyeztük el ezeket a könyveket a szépirodalmi kategóriában.

Íme, az öt jelölt!

az_ev_szepirodalmi_konyve.jpg

- Benkő László - A spanyol grófnő (Atlantic Press): Elena grófnő apácazárdában nevelkedett, ám élettörténete tele van pikantériával. Benkő László a már idős Elena grófnő sevillai otthonában hallottak és a tőle kapott naplójegyzetek alapján írta meg könyvét.

- Benyák Zoltán - Az idő bolondjai (Grafoman kiadó): Mimi, a fiatal lány kegyetlen betegségének köszönhetően egy sebesen öregedő testbe zárva kénytelen élni. Szent Kron szigetére egy napon különös jövevény érkezik, és a világ kizökken menetéből. Az öröklét ígérete közeleg.

- Nyáry Krisztián - Így szerettek ők 2. (Corvina Kiadó): Akárcsak az első kötetben, itt is a magyar írók és művészet életéből oszt meg a szerző különös, meghökkentő és szeretetteljes fordulatokat.

- Szécsi Noémi - Gondolatolvasó (Európa Könyvkiadó): Fülöp egy kicsit süket - szokták mondani a szülők, pedig Fülöp teljesen süket, és úgy kell megtanulnia boldogulni az 1850-es években, miközben a húgának segít a színésznői álmai elérésében.

- Tóth Krisztina - Akvárium (Magvető kiadó): Mindenki a szeretethiányt tekinti az elfogadott, az egyetlen megélhető állapotnak. Ezek az emberek egy lepusztult, málló vakolatú, főzelékszagú gangon tengetik küzdelmes életüket, karnyújtásnyira a nyomortól, fényévekre a normálisnak gondolt léttől.

 

Szavazni január 17. és február 11. között lehet, az eredményhirdetésre február 12-én, szerdán kerül sor. Győzzék a legszebb tartalommal bíró könyv!

Linkek: Benkő László Web | Benyák Zoltán Web | Nyáry Krisztián Facebook | Szécsi Noémi Web & Facebook | Tóth Krisztina Web




A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-konyvek-viadala.blog.hu/api/trackback/id/tr155766319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuszma 2014.01.19. 10:58:19

Mi alapján lett összeállítva a lista? Hol van Borbély Szilárd Nincstelenek-je, Kun Árpád Boldog Észak-ja, Vida Gábor Ahol az ő lelke c. könyve? Szándékosan nem is említem Esterházyt, Parti Nagyot, Krasznahorkait... illetve mégis megemlítettem...Tóth Kriszta és Szécsi Noémi teljesen rendben van, de Benkő, Benyák hogy kerül oda? Nyáry Krisztán mint szépirodalom? Ez nem egyszerűen szubjektív lista, hanem egy végtelenül gyenge lista.

Magyar Könyvek Viadala 2014.01.19. 12:22:43

@Kuszma: A listát a jobb oldalon felsorolt bloggerek állították össze.
Az így szerettek ők 2. és Az idő bolondjai azért kerültek a szépirodalmi kategóriába, mert egyrészt a bloggerek ide sorolták be, másfelől több könyves portál, könyveket értékesítő oldal is szépirodalomként kategorizálta őket.

Könyvélvező 2014.02.17. 11:22:02

@Magyar Könyvek Viadala: Mindenképpen őszintén gratulálok, hogy a magyar populáris irodalom népszerűsítését ilyen hatékonyan művelitek, de nem bírom ki, hogy a terjesztők sikerlistáival kapcsolatban ezt ide ne linkeljem:
konyvelmeny.blog.hu/2014/02/12/zavaros_sikerlistak_konyveseknel
Fel kellene esetleg venni egy tudományos ismeretterjesztő kategóriát is esetleg. Abban valószínűleg nyert volna az Az így szerettek ők 2.