Szavazás: "Az év ifjúsági könyve" 2013-ban

Az elsősorban 14 és 21 közti célcsoportnak szánt ifjúsági könyvekről voksolhattok mostantól. Ezek a regények  jellemzően gimnáziumi környezetben játszódnak, vagy Young Adult besorolással bírnak, de nem csak a  célcsoport, hanem az idősebb olvasók kegyeit is elnyerték már. Íme, a legjobb öt közé bejutott regények:

az_ev_ifjusagi_konyve.jpg

- Benina - Bíborhajú 4. Milan Könyve (Könyvmolyképző Kiadó): Történet egy Iudexről, aki elvesztett valakit, és életében először akkor kezdett érezni. Milan egy tisztavérű, egy bíborhajú, akinek eltűnt a testőre, Trixie az apró termetű, tudálékos vörös hajú lány. Milan úgy dönt, megkeresi a őt, ha törik, ha szakad.

- Buglyó Gergely - Oni: Szürke vér (Ciceró Könyvstúdió): Áron és testvérei nem hétköznapi tizenévesek.Amikor új lány érkezik az iskolába, csakhamar elszabadul a pokol, és kiderül, hogy hőseinknek még a tanárok közt is akadnak ellenségeik. Áron útja az álmos dunántúli kisvárosból egy lidérces kriptán, majd egy különös szentélyen át egyenesen Barathrum, az alvilág sötét mélységeibe vezet.

- Kalapos Éva - D.A.C. (Manó könyvek): A tizenöt éves Flóra az öccsével, és a nevelőnőjével él, az édesapját nem sokat látják. Kevés barátja van, pasizásban tapasztalatlan, egyedül a filmekért van oda. Amikor azonban megismeri a kicsit fura, de nagyon vagány Zsanit, az élete fenekestül felfordul, és világossá válik az is, hogy beindul a D.A.C. korszak!

- Leiner Laura - Szent Johanna Gimi 8. Örökké (Ciceró Könyvstúdió): Bármennyire is fájdalmas, véget ér a gimnázium Renáta és a barátai számára. A búcsúzás nem kellemes, de mindezt talán feledtetheti a fergeteges osztálykirándulás, Cortez, no és az új élet lehetősége Párizsban. A Szent Johanna Gimi befejező kötete.

- Tavi Kata - Nyitótánc (Könyvmolyképző Kiadó): Lilla imád táncolni, ezért a Dunaparti gimibe jelentkezik, akárcsak a szomszédja, a jóképű Krisztián, akivel később csak gondjai akadnak, noha természetesen beleszeret a srácba. Lilla nagyszájúan lavíroz az iskola nyüzsgő életében, barátságok és szerelmek között. Szurkol a kosárcsapatnak, szenved a feleltetések alatt, és hol örömmel, hol bánatosan éli a középiskolások mindennapi, ám izgalmas életét.

 

Szavazni január 15 és február 09 között lehet, minden látogató egyszer voksolhat. Az eredményhirdetés február  10-én, hétfőn lesz. Győzzék a legjobb :)

Linkek: Benina Web & Facebook | Buglyó Gergely Web | Kalapos Éva Facebook | Leiner  Laura Web & Facebook | Tavi Kata Web & Facebook




A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-konyvek-viadala.blog.hu/api/trackback/id/tr475758908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.