Szavazás: Az év mesekönyve 2013-ban

Mesekönyvet felolvasni egy gyermeknek, vagy akár felnőttként elmerülni egy aranyos történetben felülmúlhatatlan élmény, igazi feltöltődés a léleknek. Ebben a kategóriában azok a mesekönyvek szerepelnek, amiket 13 éves korig ajánlanak a kiadók elolvasásra.

A könyvekkel (is) foglalkozó bloggerek előszűrése alapján az alábbi hat mesekönyv indulhat "Az év mesekönyve" címért. (Azért került hat a legjobbak közé, mert pontegyenlőség alakult ki)

az_ev_mesekonyve.jpg

- Berg Judit - Rumini a Fényvizeken: A Rumini mesesorozat hatodik része a Szélkirálynő datolyaparti útjával egy időben kezdődik. Az úton Datolyapartról hazafelé azonban sokféle veszélybe sodródtak az egerek, mielőtt visszatértek volna otthonukba.

- Darvasi László - A 3 emeletes mesekönyv: A mesekönyvben egy folyton kérdezősködő kisfiú a válaszokat keresi, amiket a pupákok, a Tanító néni és a Magyar Történelem adhat meg a számára. No de mi lehet a padláson, ahonnét mindenféle zaj szűrődik ki?

- Kozári Dorka - Marcsi szeretetre vágyik: Marcsi, a kedves kiscica az állatkereskedésből a gazdihoz kerül, aki bizony nem jó gazda, Marcsi viszont igazi szeretetre vágyik. Kalandos utat jár be, sokat tanul a többi állattól és a világról. Vajon sikerül-e új otthonra lelnie?

- L. Molnár Edit - Csika manó otthonra lel: Miután Csika manónak új lakhely után kell néznie, a főhős tündérekkel, koboldokkal és más manókkal keveredik kalamajkába, míg végül rátalál az új otthonára.

- L. Molnár Edit - Történetek a gyerekszobából: Adott egy baba, aki kicsit kényes, egy katica, aki egy cseppet szószátyár, a tigris, aki meglehetősen hangos, a kapitány a titkos rakománnyal, a tudálékos bohóc, és persze ez a történetek a gyerekszobából.

- Lovranits Júlia - Lea és a viharbanyák: Ebben az aranyos, boszorkányos könyvben Leára hárul a feladat, hogy elnyerje a boszorkányok barátságát és megjavítsa az elrontott mágiát, megmentve ezzel a világot.

 

A hat döntős már készen áll, innentől kezdve a ti tisztetek a döntés. Kérlek, ne feledjétek, mindenki csak egyszer voksolhat. A szavazás időtartama január 13-tól február 06-ig tart, az eredményhirdetésre február 07-én, pénteken kerül sor.




A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-konyvek-viadala.blog.hu/api/trackback/id/tr75755741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.