Gyakran Ismételt Kérdések

Miközben a Magyar Könyvek Viadala előkészületein dolgoztam, számos kérdést kaptam, itt most ezeket összesítem. Természetesen ha felvetülnek újabb kérdések, akkor ez a bejegyzés bővülni fog.
gyik.jpg
 
- Miért csak magyar könyvekre lehet voksolni?
Mert ez a Magyar Könyvek Viadala, a célunk pedig a magyar könyvek népszerűsítése.
 
- Miért nem az olvasók állítják a jelölteket?
Egyrészt az technikailag nehezen lett volna kivitelezhető, ha az olvasók nominálnak, méghozzá azért, mert a kategóriákban a voksokat összegezni, excelben vezetni rettentő időigényes és leterhelő. Az ellen sem tudtunk volna semmit, ha valaki kreál 10 e-mailcímet, hogy a kedvence biztos bejusson a legjobbak közé. Ráadásul a kategóriák némelyike elég komplikált, és nem vártam volna el egy tíz éves kislánytól, hogy nevén nevezzen például egy fordítót. Szóval, kellett egy szűrő, és ki más tudna jobban szelektálni a jobb sorsra érdemes magyar regények közül, mint a magyar bloggerek? Más díjaknál egy szakmai elő-zsűri dönt, így számomra természetes, hogy a szakmai elő-zsűri egyet jelentsen a sokat olvasó könyvesbloggerek személyével.
 
- Hogyan zajlott a jelölés?
Kialakítottam egy pontrendszert, ami alapján a bloggerek jelölhettek. Minden kategóriában maximum három jelöltnek adhattak 15 pontot, amit excel táblában vezetek. Értelemszerűen a legtöbb pontot kapó könyvekre voksolhatnak majd az olvasók.
 
- Nekem is van könyvesblogom, én miért nem jelölhettem?
Kapacitásomhoz mérten igyekeztem felkutatni az összes magyar könyvekkel is foglalkozó blogot. Sok helyen nem találtam elérhetőséget, így őket nem tudtam értesíteni. Ha nem kaptál levelet, akkor elképzelhető, hogy nem volt kint a blogodon az elérhetőséged, vagy csak egyszerűen nem találtalak meg a keresőben. Ha ez így történt nagyon sajnálom, de ne csüggedj, hanem írj egy levelet, és jövőre már te is nominálhatsz, hiszen a lehetőség minden könyvekkel (is) foglalkozó bloggernek adott.
 
- Lesznek nyereményjátékok?
Nagyon szeretném, ha lennének. Megpróbáljuk elintézni, hogy legyenek, drukkoljatok, hogy sorsolhassunk jó kis magyar könyveket.
 
- Mikortól lehet majd voksolni?
Ha minden jól megy az első kategóriában január 2-án már szavazhattok is. A voksok azonban nem lesznek nyilvánosak egészen az eredményhirdetésig, így sokkal izgalmasabb lesz mindannyiunk számára a viadal.
 
- Ki találta ki ezt a remek elnevezést?
Az érdem Kellyt, a KellyLupiOlvas blog szerkesztőjét illeti, ő a Magyar Könyvek Párbaja címet javasolta, míg Spirit Bliss írónő javaslatára lett a párbaj helyett Viadal. Köszönet nekik :)
 
- Meddig fog tartani a Viadal? Mi lesz majd utána?
Ha minden jól megy, akkor Februárra az összes kategória győztese nyilvános lesz. Utána pedig elsősorban a Facebook oldalunk fog tovább pörögni, ahol friss magyar könyvekkel kapcsolatos híreket, kritikákat és szerzői interjúkat olvashattok. Többek között ezért is érdemes Facebookon is követni a Magyar Könyvek Viadalát.A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-konyvek-viadala.blog.hu/api/trackback/id/tr225743377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.