Íme, a kategóriák és a szavazási naptár!

Először is, engedjétek meg, hogy megköszönjem, amiért máris ilyen sokan a Magyar Könyvek Viadala mögött álltok! Van egy olyan érzésem, hogy remek két hónapnak nézünk elébe, amit egyetlen cél vezérel: a magyar könyvek népszerűsítése.

Már sokan vártátok, hogy végre lehulljon a lepel a kategóriákról, és a szavazási időszakról egyaránt. Kidolgoztam egy rendszert, aminek segítségével átlátható ütemben fog lezajlani a szavazás. Minden kategóriában körülbelül három hetetek lesz arra, hogy a kedvenceket kiválasszátok. A szavazás aktuális állása nem lesz elérhető, így téve izgalmasabbá mindenki számára a viadalt, de ha szeretnétek, Facebookon exkluzív részleteket szívesen megosztok.

Minden egyes kategóriában öt jelölt lesz majd, akiket a könyvekkel (is) foglalkozó bloggerek jelöltek. Az egyetlen kategória, ahol hat jelölt van, "Az év mesekönyve", mert ott pont egyenlőség lépett fel. A nomináló bloggerek listáját jobb oldalon találod. Innentől viszont már csak és kizárólag a Ti szavazatok fog számítani, ezért érdemes hangot adni a véleményeknek, és eldönteni, hogy szerintetek melyik volt az adott év legjobb magyar produktuma vagy szakmailag kinek a munkássága áll hozzátok a legközelebb.

Lesznek olyan napok is a Magyar Könyvek Viadala során, amikor nem kerül fel új szavazás, sem eredményhirdetés, akkor exkluzív újdonságra számíthattok majd, remélem sokatok örömére.

Következzenek tehát a kategóriák, azok rövid leírásai, illetve az pontos információk a szavazati idővel, és az eredményhirdetéssel kapcsolatosan.

- AZ ÉV LEGSZEBB KÖNYVBORÍTÓJA
Ki ne szeretne ámuldozni egy-egy csodálatosan szép könyvborító láttán? Ünnepeljük tehát közösen azokat a grafikusokat, akik megálmodják a legszebb könyvborítókat.
A szavazás időtartama: január 09. - február 02.
Eredményhirdetés: február 03. hétfő

- AZ ÉV FORDÍTÓJA
Ritkán esik szó a fordítókról, pedig az ő alázatos, szeretetteljes munkájuk is szükségeltetik ahhoz, hogy a külföldi írók könyveit kiváló minőségben olvashassuk el magyarul. A fordítók munkája igencsak nehéz, hiszen nem csak a fordítandó nyelven, hanem magyarul is kiválóan kell beszélniük. Profizmusukért mindenképp megérdemlik az elismerést.
A szavazás időtartama: január 11. - február 04.
Eredményhirdetés: február 05. szerda

- AZ ÉV MESEKÖNYVE
Mesekönyvet felolvasni egy gyermeknek, vagy akár felnőttként elmerülni egy aranyos történetben felülmúlhatatlan élmény, igazi feltöltődés a léleknek. Ebben a kategóriában azok a mesekönyvek szerepelnek, amiket 13 éves korig ajánlanak a kiadók elolvasásra.
A szavazás időtartama: január 13. - február 06.
Eredményhirdetés: február 07. péntek

- AZ ÉV IFJÚSÁGI KÖNYVE
Az elsősorban 14 és 21 közti célcsoportnak szánt könyvek, ami jellemzően gimnáziumi környezetben játszódnak, vagy Young Adult besorolással bírnak, nem csak a célcsoport, hanem az idősebb olvasók kegyeit is elnyerték már.
A szavazás időtartama: január 15. - február 09.
Eredményhirdetés: február 10. hétfő

- AZ ÉV LEGSZEBB SZÉPIRODALMI KÖNYVE
Szépirodalmat olvasni élmény, a gyönyörűen megfogalmazott mondatok és gondolatok okítják és a szép élvezetére is nevelik az olvasót.
A szavazás időtartama: január 17. - február 11.
Eredményhirdetés: február 12. szerda

- AZ ÉV LEGJOBB SZÓRAKOZTATÓ REGÉNYE
A könyvek alapvető célja a szórakoztatás, utóbbi azonban számos formában megvalósulhat, miközben egy regényt olvasunk.
A szavazás időtartama: január 20. - február 14.
Eredményhirdetés: február 15. szombat

- AZ ÉV ELSŐKÖNYVES DEBÜTÁLÁSA
Mindig öröm új tehetségeket köszönteni a magyar irodalmi palettán. Itt olyan szerzők könyveivel találkozhatok, akik először 2013-ban léptek a nagy nyilvánosság elé a történetükkel, magán, vagy hagyományos kiadás útján.
A szavazás időtartama: január 23. - február 16.
Eredményhirdetés: február 17. hétfő

- AZ ÉV ÍRÓNŐJE
A magyar írónők igencsak tehetségesek, munkájuk elismerésért kiált.
A szavazás időtartama: január 25. - február 18.
Eredményhirdetés: február 19. szerda

- AZ ÉV ÍRÓJA
A magyar írók igencsak tehetségesek, munkájuk elismerésért kiált.
A szavazás időtartama: január 27. - február 20.
Eredményhirdetés: február 21. péntek

- AZ ÉV KÖNYVE
Ebben a kategóriában azok a regények találhatóak meg, amik a bloggerekben a legmaradandóbb nyomot hagyták.
A szavazás időtartama: január 29. - február 23.
Eredményhirdetés: február 24. péntek

Nos, ez lenne a menetrend :) Ahogy látjátok, elég sűrű hetek elé nézünk, de úgy érzem nem fogunk unatkozni. Az aktuális szavazások a jobb oldali sávban is elérhetőek lesznek. Az első kategóriára tehát már csütörtöktől lehet voksolni. Legyetek résen, mert a Magyar Könyvek Viadala már a sínen robog!




A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-konyvek-viadala.blog.hu/api/trackback/id/tr155745230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.